İLERİ MÜHENDİSLİK ..

Soğukta verilmiş çelik taşıyıcı elemanların yapılarda kullanılması tüm elemanların direnç altında davranış biçimleri ve göçme fiziki anların, sıcak hadde ürünü ağır çelik taşıyıcı elemanlarınkinden oldukça farklı olması ile geleneksel çelik yapıların boyutlandırılma kurallarına ek olarak bazı farklı kuralların göz önünde tutulmasını gerektirir. Ayrıca kullanılan elemanların profil şekilleri,birleşim araçları ve bunların bina içinde kullanılış halleri konvansiyonel çelik yapılarınkinden birçok alanda farklıdır. Bu sebeble mevcut çelik yapı standartları, bu yapı türünü içermemektedir.

VİLLA YAPI ekibi bu konuda Avrupa ilk olmak üzere birçok ülkenin hazırlamış olduğu yönetmelikleri ilkelerini esas alarak geçerli yük standartlarıyla araştırma geliştirme çalışmaları yaparak özel tasarım hesap yönleri geliştirmiş ve çalışmaların sonuçlarını, uluslararası tahkikleri sonlu eleman sonuçları geliştirmektedir. VİLLA YAPI üretim proseslerinde konvansiyonel çeliğin alışılmış tasarım metotlarına ilave olarak, AR-GE ,ÜR-GE ile edinen tecrübeler dikkate almaktadır.. Bu konuda ulus ve uluslar arası yayınlar her daim araştırılmaktadır.

VİLLA YAPI tasarım metotları sonuçları referans alarak güncel değişmeler yapmaktadır..

VİLLA YAPI tasarım aşamasında alınan tasarım yük değerlerini kar, rüzgar,deprem hariç olmak üzere, TS 498 uluslararası standartlara tanımlı Kar yükleri için TS EN 1991-1-3 te verilen koşulları esas almaktadır.. Rüzgar yükleri TS EN 1991-1-4’te verilen değerler almaktadır. Deprem etkileri için deprem yönetmeliği koşulları almaktadır. Dayanımlar için karakteristik direnç oluşturulacak yük birleşimleri seçilen ve bağlı olarak Kullanılabilirlik, öngörülen kullanım koşullar altında yapının bekleneni yerine getirmesi ile çevresel etkilere karşı dayanıklılığının sağlanması ve yapısal olmayan elemanların etkilenmemesi fiziki şartların sağlanması, Kullanılabilirlik durumları belirli direnç prensipleri sisteminin değişim ile ivme gibi enerji sınırları ile tüm koşullar diğer mukavemet şartlarından tam bağımsız olarak çalıştırılmaktadır.

ÜRETİM HIZI

Projelerin teslim terminleri; İmalat,Üretim,lojistik ve uygulama zamanları ile belirnenir VCF – SFS teknolojisi ile yapılan yapılar, konvansiyonel üretimlerden en az düzeyde etkilenir. Geleneksel inşaat teknikleri ile oluşan yapılatdan 3 kat daha hızlı tamamlanır.

STATİK SONUÇLAR

VCF – SFS üretimleri konvasiyonel yapılardan daha hafif olması deprem sırasında etkiyen dirençlere esnek davranır. Geleneksel sisteme oranla yaklaşık 20 kat, tamamlanmış yapıya göre 9 kat daha hafiftir. Deprem sırasında ani enerji patlamalarında göçme yaratmaz, Üstün,sağlıklı yapı karakteri sağlar. Mimari tasarımı ile tüm projeler ile VCF – SFS uygulamak mümkündür. Yapılara özgün dokular,kişisel tasarımlar kolayca uygulanabilir.

ÖMÜR

VCF – SFS yapıları bir ömür boyu kullanabileceğiniz kalıcı yapılardır. VCF – SFS kuru inşaat tekniği sunan şantiye sahalarındaki doğanın ekolojisine verilen tahribatı minimize eder. Şantiye süreçlerini , doğa şartlarının çetin davranışlarını bağlı kalmaksızın minumuma çekerek üstün kalıcı yapı olmasını sağlar.

VCF – SFS üretimleri konvasiyonel bina modellerine göre daha hızlı teslimi gerçekleştirilir. Geleneksel yapılar gibi dış finansman kredi alınanır Mevcut arazinizde hayalinizdeki yapıya Ekonomik finansal imkanı ile daha rahat sahiplenme imkanı sağlar.

VillaSteel Loader Logo